Från Instagram

Nu på fredag!!!!I över ett decennium har Karl Vento figurerat som omistlig medmusiker till bland andra Anna von Hausswolff, Sumie, Det Stora Monstret och Anna Ran. Den 4e November släpps äntligen debutalbumet ”Rainbow Lights”.De åtta låtarna som utgör skivan är skrivna och delvis inspelade i Karl Ventos eget hem. Prismorna som hänger i hans köksfönster har följt hela tillblivelsen och kastat regnbågens alla färger in i hemmet. Parallellt reflekterades ljuset äntligen in i honom själv, och på albumet kommer hans alla färger fram för första gången.I Karl Ventos värld känner du dig vaksam och omhändertagen på samma gång. Du leds och förleds, du kastas runt men landar alltid mjukt. Bakom den öppna, inbjudande musiken ligger avancerade arrangemang och mastig harmonik. Den drömska och krängande ljudbilden präglas av Karl Ventos avväpnande sång, ekvilibristiskt gitarrspel, avslappnade pukor och fokuserade basgångar. Valfri entré!
Från Instagram