Veckans cocktail: Martinez

Martinez: Old Tom Gin, Sweet Vermouth, Maraschino och Angostura Bitter.Martinez

Martinez anses vara Martinins föregångare, även om den smakmässigt skiljer sig en del. Speciellt den lite sötare smaken av Old Tom Gin gör denna 1880-talscocktail till något helt annat – men delikat.

Ariman och veckans cocktail

Som du kanske märkt serverar Ariman sedan en dryg månad tillbaka ”veckans cocktail” när det inte är klubbkvällar. Vi satsar på cocktailklassiker med en och annan egenkomponerad skapelse mellan varven. Trots att vi har högkvalitativa ingredienser såväl vad gäller sprit som de i många fall hemgjorda alkoholfria ingredienserna kostar de bara 85 kronor. Varför inte göra det till en vana att slinka in till Ariman en vardagkväll och se vad Krögarfar har valt ut för något välsmakande? Du kan kolla igenom vad som serverats under baneret ”Veckans cocktail” genom att klicka på kategorin ”Drink” här intill…ingredienserPS. Du missade väl inte drinkintervjun med Arimans Krögarfar i City 31 januari? DS.

Klubbar i mars

Som vanligt en blandning av allsköns dansant (eller headnodbar, om man föredrar det) musik, som vanligt fritt inträde, som vanligt 20 års åldersgräns, som vanligt finfin stämning.mar14

Veckans cocktail: Boo Radley

Boo Radley: Maker’s Mark Bourbon, Cynar, Cherry Heering.
Boo RadleyNamngiven efter sydstatsklassikern To Kill A Mockingbird och baserad på Creole cocktail dök den här drinken först upp i litteraturen 1917. Den är fortfarande smått obskyr, kanske pga att tillgången till Cynar inte alltid varit den bästa, men det hindrar inte att den är särdeles välsmakande.